Chronische klachten

Heeft uw dier een chronische aandoening en komt u niet verder? Dan is het zinvol naar de volgende drie zaken te kijken.

De juiste voeding

Voeding is DE belangrijkste pijler in het ontstaan van chronische klachten. Voeding is het de eerste wat we aanpakken. Voeding is de basis. Voeding beïnvloedt het microbioom van de darm, de goede en de slechte bacteriën die daar leven. Dieren leven net als wij tussen toxische stoffen, uitlaatgassen, wasmiddelen, pesticiden en ga zo maar door. Ze krijgen deze stoffen binnen via hun voeding, de lucht die ze inademen en door hun huid. Je hebt dus een sterke basis nodig om dit te doorstaan en dat bereik je door de juiste voeding. Ik geef hierin advies, en ben opgeleid als Certified Veterinary Natural Nutrition. Een opleiding in Australie alleen te volgen voor dierenartsen, gebaseerd op natuurlijke voeding met wetenschappelijk onderzoek als basis.

Aanleg en genen

Genen kunnen “aan” of “uit” staan. Door epigenetica zijn we erachter gekomen dat als je geboren bent met een bepaald gen het niet hoeft te betekenen dat de ziekte zich ook zal uiten. Een gen kan “aan” worden gezet door psychische en mentale stress, verkeerde voeding, te weinig of te veel beweging of te veel toxische stoffen.

Bij dieren zijn door het fokken van bepaalde raskenmerken bepaalde genen gaan inmengen. Hierdoor zijn er ook ziektes ontstaan die vaker voorkomen in bepaalde rassen. Ook hier geldt: door de juiste omstandigheden kan dit gen worden “aan” of “uit” gezet. En hiermee kan een chronische aandoening worden aangepakt. Je genen bepalen dus niet alles, de expressie ervan is even belangrijk

Emoties

Emoties hebben invloed op onze gezondheid. Inmiddels weten we dat stress slecht is voor onze gezondheid, geen rocket science. Stress ontstaat voornamelijk door onze (negatieve) gedachtes. Dieren hebben natuurlijk ook emoties. Maar wat het echt interessant maakt is dat dieren ook de (negatieve) emoties van mensen oppikken. De ervaring leert dat dieren in hun loyaliteit met de emotie van het gezinslid heel ver gaan. Heeft een gezinslid het zwaar dan zal het (huis)dier daar emotioneel op reageren. Duurt dit proces langer dan zal het chronisch worden. Zo kan bijvoorbeeld een huidaandoening duiden op een het afgrenzen van de binnen/buiten wereld. Door de 2 eenheid van mens/dier te onderzoeken en weer in balans te brengen  verdwijnen vaak chronische ziektes.

Ik ben als dierenarts wetenschapper en heb geleerd dat er meer mogelijk is.

Uw dierenarts kan uitstekend 1 en 2e lijns behandelingen doen.
Maar wat als de chronische aandoening niet verdwijnt?
Dan wil ik u en uw dier graag ondersteunen

Einstein ontdekte het: E=mc²

en dat is dan heel simpel uitgelegd: alles is energie. Waarom zijn we heel ver met onze technieken om dit toe te passen maar loopt de (dier)geneeskunde hopeloos achter. Als je je verdiept in de quantumwereld zal je tot de conclusie komen dat ziektes een verstoring zijn van dit energieveld. En dat dit opgelost kan worden door naar deze verstoring te kijken, de oorzaak van de ziekte. De oude zienswijze van Newton: het lichaam is een machine geldt niet meer: symptoombestrijding gaat het probleem niet verhelpen.

kies voor de meest liefdevolle zorg

Als je met mij de reis aan wilt gaan om met je dier weer een diepe verbinding te voelen en zo de beste verzorger te worden klik dan hieronder

Back to top